Being an ambassador is …

Në kontekstin e javës së zbulimit shkencor, ku është më mirë të ndani praktikën tuaj me mësuesit e tjerë, ku është më shumë kënaqësi sesa drejtimi i mësuesve të rinj në rrjetin Scientix Albania.
Kjo u bë e mundur në Konferencën e parë Shkencore në Shqipëri të hartuar nga një nga Ambasadorët Shqiptarë dhe të realizuar nga të gjithë ambasadorët si një grup i madh bashkëpunimi.

Ndihem i privilegjuar që të jem pjesë e kësaj organizate, sepse vullneti i madh dhe dashuria e madhe për shkencën dhe shpërndarja e informacionit erdhi në formën më të bukur të kësaj Konference:

  • mësuesit që reflektojnë Scientix Comunnity
  • mësuesit që bëjnë pyetje sipas interesave në lëndët e shkollës
  • mësuesit që shkëmbejnë ide për përfitimet e Scientix-it në projekte
  • mësuesit që pasqyrojnë punën e tyre me minopters nga shkolla e tyre

Të gjithë ambasadorët Sxientix në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me sponsorizimin e shkollës “Flatrat e Dijes” në Fier arriti të finalizojë një sipërmarrje fitimprurëse. Continue reading Being an ambassador is …

Thanks STEM, call me a scientist now!

Navigating to relevant activity searches this week, students focused on demonstrative videos from YouTube.

I call my students # My Innovative Scientix.

Such are they, after they tried to be researchers in the subjects of physics and chemistry this semester. They tried to formulate the generalisation of the experiment and test the jumping hypothesis.

They left … Yes, Yes they left.

The exchange of knowledge about atmospheric printing, fluidity of fluids, proportional ratios in mathematics, and errors made in measurements are unquestionably presented to the cellular apparatus and advertised in social groups.

This exchange continues even more throughout STEM (STEAM) Discovery Week. We are competitive, both within the school, the community and the entire European community throughout this scientific week. In the video, students speak in Albanian, one of the oldest languages ​​in the Balkans, but communication through experimentation makes us understand more.

Children feel motivated, look more beautiful, clearer, do not make mistakes on their experimental performance, do not be fooled by mathematical calculus actions, look nice in the picture that they will create a video for the entire experimental school bank …

How much emotions all groups have been followed by this activity …

The special ones, my Albanian scientists!

  1. https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1635572366479171&type=3
  2. https://hundred.org/en/innovations/being-a-scientific-ambassador-is-innovation?ref=rns_tw Continue reading Thanks STEM, call me a scientist now!