miniSUMO autonomus robots WORKSHOPS

We are the Scientific Team #RoboticTeamGrudziądz operating at the Complex of Technical Schools in Grudziądz. During extra-curricular activities, the main emphasis is put on the broadly understood knowledge in the fields of mechatronics and robotics (STEM). We learn complicated things while playing at the competition and winning valuable prizes for our members (Google VR, 3D printers, etc.). Our standard competition is competition in the miniSumo category but from this year we are also moving in the freestyle competition. We appear at competitions at UTP in Bydgoszcz, PG in Gdańsk (TTR and Roboxy and from this year together as Baltic Battles of Robots) and also abroad liek the RoboticDay in Prague.

Continue reading miniSUMO autonomus robots WORKSHOPS

Being an ambassador is …

Në kontekstin e javës së zbulimit shkencor, ku është më mirë të ndani praktikën tuaj me mësuesit e tjerë, ku është më shumë kënaqësi sesa drejtimi i mësuesve të rinj në rrjetin Scientix Albania.
Kjo u bë e mundur në Konferencën e parë Shkencore në Shqipëri të hartuar nga një nga Ambasadorët Shqiptarë dhe të realizuar nga të gjithë ambasadorët si një grup i madh bashkëpunimi.

Ndihem i privilegjuar që të jem pjesë e kësaj organizate, sepse vullneti i madh dhe dashuria e madhe për shkencën dhe shpërndarja e informacionit erdhi në formën më të bukur të kësaj Konference:

  • mësuesit që reflektojnë Scientix Comunnity
  • mësuesit që bëjnë pyetje sipas interesave në lëndët e shkollës
  • mësuesit që shkëmbejnë ide për përfitimet e Scientix-it në projekte
  • mësuesit që pasqyrojnë punën e tyre me minopters nga shkolla e tyre

Të gjithë ambasadorët Sxientix në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me sponsorizimin e shkollës “Flatrat e Dijes” në Fier arriti të finalizojë një sipërmarrje fitimprurëse. Continue reading Being an ambassador is …

Your kitchen is full of science!

This Monday, during the STEM Discovery Week at Domus, we received the visit of 25 children of 10 years old at our Open Lab. They came to participate in the workshop ExploreDomus School, in which they explored science that could be done in the kitchen, including how to make a hot dog mummy or discover the amazing features of cornstarch.